הצהרת נכנס לאתר

 

האתר מיועד לרוקחים ולאנשי מקצוע בתחום הפרמצבטיקה בישראל וכן לרופאים, צוות רפואי ואחרים העוסקים בתחומים הרלוונטיים בישראל. המידע הכלול באתר הוא מידע מקצועי ומדעי ומנוסח בהתאם. 

 

האמור באתר ביחס לתכשירים, טיפולים, וטכנולוגיות רפואיות אחרות מיועד למתן מידע כללי בלבד, ואינו מהווה תחליף להתייעצות עם אנשי מקצוע.

 

השימוש בתכשירים, ובטכנולוגיות הרפואיות, או בטיפולים הנזכרים באתר כפוף לתנאי הרישום שלהם ולאמור בעלון לרופא ובעלון לצרכן הרלוונטיים, או למידע בספרות המקצועית הרלוונטית ואין לראות באמור באתר משום עידוד ו/או המלצה לעשיית שימוש בתכשירים, טיפולים וטכנולוגיות רפואיות אחרות שלא בהתאם לתנאים אלה.

 

המידע המופיע באתר זה אשר מובא מטעם חברות התרופות / מזון רפואי / ציוד רפואי, הינו על אחריות הגוף אשר העביר אלינו את המידע.

 

השימוש באתר הוא על פי "תנאי השימוש באתר" כפי שמתפרסמים באתר.

 

אני מסכים ומצהיר כי אני עומד בתנאים לכניסה לאתר



כניסה למנויים
כתובת דוא"ל:
ססמא:
משתמש חדש

pharmaline-facebook

 

צריכה של בשר אדום ומעובד והיארעות סרטן השד: מחקר קוהורט ו- mata-analysis
11.1.18

 

צריכת בשרים אדומים ומעובדים עשויה להגביר את הסיכון לסרטן השד עקב תכולת ברזל גבוהה, מתן אסטרוגן לבני בקר או מוטגנים הנוצרים במהלך הבישול. המחקר הנוכחי בחן את הקשר בין צריכת בשרים אדומים ומעובדים באוכלוסיית UK Biobank ולאחר מכן כלל את התוצאות ב- meta-analysis שנערכה למחקרי קוהורט שפורסמו בעבר.

 

במחקר השתתפו נבדקים בגילאים 40-69. לאורך חציון של 7 שנים, 4819 מבין 262,195 נשים פיתחו סרטן שד, עבור הצריכה של בשרים מעובדים, הסיכון עלה בקרב tertile הצריכה הגבוה ביותר (>9 גרם/יום), [HR] 1.21. ניתוח של 10 מחקרי קוהורט נוספים סיפק מידע על 40,257 מקרים של סרטן שד בקרב 1.65 מיליון נשים. ה- meta-analysis גילתה גם היא כי צריכת בשר מעובד קשורה עם סיכון כללי (relative risk [RR] 1.06) ולאחר המנופאוזה (RR 1.09), אך לא לפני המנופאוזה (RR 0.99) לסרטן השד.

 

לא נמצא קשר בין צריכה של בשר אדום והיארעות של סרטן שד.

 
 

לידיעה >>


 

הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine

הוסף תגובה חדשה
תגובות
לא נשלחו עדיין תגובות.
תנאי השימוש באתרקישוריםצור קשר • כל הזכויות שמורות פארמה-ליין © 2007