הגדלת הצריכה של חלבון מהצומח מפחיתה את הסיכון לתמותה, אלה מסקנותיה של מטה-אנליזה שפורסמה ב-BMJ.
החוקרים ניתחו כ-30 מחקרים שעסקו בצריכת חלבון, וכללו כ-700 אלף מבוגרים. לאורך תקופת המעקב שנעה בין 4-32 שנים, תועדו כ-100 אלף מקרי מוות.
סך הכול, רמת הצריכה הגבוהה ביותר של חלבונים הייתה קשורה עם סיכון נמוך ב-6% לתמותה, בהשוואה לרמת הצריכה הנמוכה ביותר. צריכה גבוהה של חלבונים מהצומח הייתה קשורה עם סיכון נמוך ב-8% לתמותה.
באופן ספציפי, צריכת חלבונים מהצומח הייתה קשורה בסיכון נמוך ב-12% לתמותה מסיבות קרדיווסקולאריות, אך לא מסרטן.