עורכי המחקר ניתחו נתונים שעלו משני מחקרים גדולים שבחנו את הקשר בין תוספי תזונה וניוון מקולרי הקשור לגיל.
המחקרים כללו כמעט 9,000 משתתפים כאשר המחקר הראשון גייס את משתתפיו בין 1992 ל- 1998, והשני בין 2006 ל- 2008. לאחר יישום הקריטריונים, מספר המשתתפים הנותר היה 7,756.
המדענים העריכו את התפקוד הקוגניטיבי של המשתתפים במחקר הראשון בין השנים 2000-2004. המחקר השני כלל הערכות בתחילת המחקר ולאחר מכן בשנים 2, 4 ו- 10.
החוקרים השתמשו בבדיקות סטנדרטיות לקביעת התפקוד הקוגניטיבי ובשאלון, כדי לקבוע עד כמה המשתתפים דבקו בדיאטה ים תיכונית בשנה הקודמת.
החוקרים מצאו כי הקפדה מחמירה על תזונה ים תיכונית הביאה להפחתה בסיכון ללקות קוגניטיבית ולציון מספרי גבוה יותר בבדיקות התפקוד הקוגניטיבי. בפרט, החוקרים מצאו כי צריכת דגים קשורה במיוחד להפחתת הסיכון ללקות קוגניטיבית, כמו גם לדעיכה קוגניטיבית כללית איטית יותר.
יש לציין כי ההבדלים בקוגניציה היו קטנים יחסית.