מחקר חדש מציע כי מאפיינים קהילתיים מסוימים עשויים להשפיע על תוחלת החיים.
המחקר הנוכחי התמקד באופן בו המאפיינים של קהילה, ולא תכונות אישיות, עשויים היו להשפיע על תוחלת החיים. הוא התבסס על נתונים מ- 3,000 מחוזות מארה"ב, תוך התבוננות על השונות בתוחלת החיים החל משנת 1980 ועד 2014.
החוקרים פיתחו מתודולוגיה סטטיסטית כדי להסביר את הגורמים השונים שישפיעו גם על תוחלת החיים.
"מצאנו שלושה גורמים קהילתיים אשר כל אחד מהם השפיע באופן שלילי ומשמעותי – מספר גדול יותר של מסעדות מזון מהיר, צפיפות אוכלוסין גבוהה יותר ושיעור גדול יותר של משרות בכרייה, חציבה ומיצוי נפט וגז." ציינו החוקרים.
לדוגמא, עבור כל עלייה של אחוז במספר מסעדות המזון המהיר במחוז, תוחלת החיים ירדה ב- 0.004 שנים בקרב גברים וב- 0.006 שנים בקרב נשים.