צריכת ביצים אינה משפיעה על הסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים, אלו מסקנותיו של מחקר חדש שפורסם ב- BMJ.
החוקרים עקבו אחר 215,000 אנשי מערכת הבריאות האמריקאית שמילאו שאלוני דיאטה מדי 2-4 שנים לאורך מספר עשורים.
לאורך 32 שנות המעקב, כמעט 15,000 נבדקים חוו אירוע קרדיווסקולארי ראשון. לאחר תקנון למשתנים מתערבים כגון רמות גבוהות של כולסטרול, סגנון חיים ו- BMI, הללו שצרכו לפחות ביצה אחת ביום לא הדגימו סיכון גבוה יותר (או נמוך יותר) לחוות אירוע קרדיווסקולארי, בהשוואה לנבדקים שצרכו פחות מביצה אחת לחודש.
לאחר מכן ערכו החוקרים מטה-אנליזה שכללה מחקר זה ו- 27 מחקרים נוספים, ואישרו את היעדר הקשר בין צריכת ביצים והסיכון הקרדיווסקולארי.