מחקר הקוהורט הפרוספקטיבי כלל כ- 93,000 גברים ונשים (בגילאים 45-74) מיפן, החוקרים ניתחו את הקשר בין צריכת סויה ותמותה.
לאורך 15 שנות המעקב (במהלכן אירעו 13,000 מקרי מוות), לא נמצא קשר בין צריכת הסויה הכללית ותמותה מכל סיבה, אף על פי כן, צריכת סויה מותססת (לדוגמא, natto, miso), הייתה קשורה באופן מובהק והופכי עם תמותה מכל גורם בקרב גברים ונשים. ניתוח מתוקנן למשתנים מתערבים אפשריים, מצא כי שכיחות התמותה מכל גורם הייתה נמוכה ב- 10% בקרב אנשים מהחמישון העליון של צריכת הסויה המותססת בהשוואה לנבדקים מחמישון הצריכה התחתון.