מחקר חדש שנערך בקנדה וכלל מבוגרים מעל לגיל 45 מצא קשר בין הדיאטה וגורמים נוספים לבין הסיכון להפרעת חרדה.
ראשית, החוקרים מצאו כי אנשים שלא אכלו הרבה פירות וירקות נוטים יותר לסבול מהפרעת חרדה בהשוואה לאלה עם צריכה גבוהה של פירות וירקות.
"אלה שצרכו פחות משלושה מקורות של פירות וירקות מדי יום, הציגו סיכוי גבוה ב- 24% להיות מאובחנים עם הפרעות חרדה," ציינו החוקרים. כאשר רמות השומן הכולל בגוף עלו מעבר ל- 36%, הסבירות להפרעת חרדה עלתה ביותר מ- 70%.
ממצאי המחקר אישרו עדויות קודמות המצביעות על כך שנשים נוטות יותר לחוות חרדה. על פי המחקר החדש, 1 מכל 9 משתתפות סבלה מהפרעת חרדה. לשם השוואה, רק 1 מכל 15 משתתפים גברים חוו חרדה.
בנוסף, נמצא כי רווקים הציגו סיכוי גבוה ב -27% לפתח הפרעת חרדה בהשוואה לנשואים, כמו גם אנשים עם רמת הכנסה נמוכה יותר.
אנשים החיים עם שלוש בעיות בריאות כרוניות או יותר היו גם בעלי סיכוי גבוה יותר לחוות הפרעת חרדה, בהשוואה לבני גילם ללא בעיות בריאותיות.
בקרב המשתתפים הסובלים מחרדה, 16.4% סבלו משלושה מצבים בריאותיים אחרים, 8.3% סבלו משני מצבים בריאותיים אחרים, 6.3% סבלו ממצב בריאותי אחד אחר, ורק 3% דיווחו כי לא סבלו מבעיות בריאות אחרות.
על פי הסקרים, אנשים שלא נולדו בקנדה אך היגרו לשם הציגו שכיחות נמוכה יותר לחוות חרדה. התוצאות הראו כי 6.4% מהמהגרים סבלו מהפרעת חרדה, לעומת 9.3% מהנשאלים ילידי קנדה.