מחקר חדש בעכברים מראה כי תרכובת האחראית לריח של בשר נרקב יכולה לכווץ את הפלאק הטרשתי הנבנה בקירות העורקים, בטרשת עורקים. החוקרים ערבבו מקרופאגים אנושיים ותאים גוססים בכלי מחקר וגילו שכאשר המקרופאגים הצטברו בסביבת התאים המתים, הם מחזרו את חומצות האמינו של התאים (אבני הבניין של חלבונים), כולל ארגינין.
המקרופאגים השתמשו באנזים הנקרא ארגינזה 1 כדי לסייע בהמרת הארגנין ל- putrescine, אשר לאחר מכן הפעיל תגובת שרשרת על ידי איתות למקרופאגים אחרים, על מנת לצרוך יותר תאים מתים.
לאחר שזיהו את תפקיד הפוטרסקין, החוקרים בדקו את השפעתו בעכברים עם טרשת עורקים. הם גילו כי בעכברים עם כמויות גבוהות של רובד טרשתי, אין מספיק ארגינזה 1 ולכן הפוטרסקין היה במחסור.
"אבל שהוספנו פוטרסקין למי השתייה של בעלי החיים, תפקוד המקרופאגים שלהם השתפר וכמויות הפלאק פחתו."
"למרבה המזל, כשממיסים putrescine במים, במינונים הדרושים לשיפור מצב הפלאק הטרשתי, הוא מאבד את ריחו. העכברים שתו אותו ללא שום בעיה ולא הראו סימני מחלה. "