הצהרת נכנס לאתר

 

האתר מיועד לרוקחים ולאנשי מקצוע בתחום הפרמצבטיקה בישראל וכן לרופאים, צוות רפואי ואחרים העוסקים בתחומים הרלוונטיים בישראל. המידע הכלול באתר הוא מידע מקצועי ומדעי ומנוסח בהתאם. 

 

האמור באתר ביחס לתכשירים, טיפולים, וטכנולוגיות רפואיות אחרות מיועד למתן מידע כללי בלבד, ואינו מהווה תחליף להתייעצות עם אנשי מקצוע.

 

השימוש בתכשירים, ובטכנולוגיות הרפואיות, או בטיפולים הנזכרים באתר כפוף לתנאי הרישום שלהם ולאמור בעלון לרופא ובעלון לצרכן הרלוונטיים, או למידע בספרות המקצועית הרלוונטית ואין לראות באמור באתר משום עידוד ו/או המלצה לעשיית שימוש בתכשירים, טיפולים וטכנולוגיות רפואיות אחרות שלא בהתאם לתנאים אלה.

 

המידע המופיע באתר זה אשר מובא מטעם חברות התרופות / מזון רפואי / ציוד רפואי, הינו על אחריות הגוף אשר העביר אלינו את המידע.

 

השימוש באתר הוא על פי "תנאי השימוש באתר" כפי שמתפרסמים באתר.

 

אני מסכים ומצהיר כי אני עומד בתנאים לכניסה לאתר



כניסה למנויים
כתובת דוא"ל:
ססמא:
משתמש חדש

pharmaline-facebook

 

מזונות נפוצים משנים את המיקרוביוטה במעי על ידי השפעה על נגיפים
21.1.20

מאכלים נפוצים משנים את המיקרוביומה שלנו.

 

הפאגים הם נגיפים התוקפים רק חיידקים. כל פאג תוקף רק סוג מסוים של חיידק, כלומר הוא יכול להשפיע על רמות חיידקי המעי. הפאגים זקוקים לחיידקים כדי לחיות, כך שבהיעדר חיידקים, הפאגים אינם יכולים לשרוד.

 

מרבית הפאגים במעיים קיימים בצורה רדומה, כאשר ה- DNA שלהם משולב בגנום של החיידק.

מדענים זיהו תרכובות מסוימות המעודדות פאגים לחזור לצורתם הפעילה. כאשר זה קורה, מאות פאגים חדשים פורצים מתא החיידק, הורגים את המארח ותוקפים חיידקים אחרים, תרכובות אלו כוללות רוטב סויה, ניקוטין, וכמה סוגי אנטיביוטיקה, כגון צפרופלוקסין.

 

חיוני לגלות אילו כימיקלים מעוררים את פעילות הפאגים, מכיוון שהפאגים תוקפים והורגים חיידקים. אם נבין כיצד לתפעל אותם, הם יכולים לפעול כ"אנטיביוטיקה טבעית" חזקה.

 

החוקרים בחרו במגוון רחב של תרכובות שעשויות להשפיע על פעילות הפאגים ומגוון של חיידקים הנפוצים במעיים.

 

מתוך 117 תרכובות מזון, צומצם החיפוש ל- 28 בלבד. בשלב הבא הם השתמשו בציטומטריה של זרימה, תהליך רגיש מספיק בכדי לאתר חלקיקי וירוסים זעירים.

מבין 28 המועמדים, 11 תרכובות ייצרו רמות של חלקיקי נגיף בשיעור הגבוה מהבקרים, מה שמסמל כי הם השפיעו על פעילות הפאגים.

 

לעומת זאת, כמה מזונות הפחיתו את מספר חלקיקי הנגיף, הבולטים ביותר כללו ריבס, פרנט (סוג של משקה איטלקי חריף), קפה ואורגנו.

 

 

לידיעה >>

 

הוסף תגובה חדשה
תגובות
לא נשלחו עדיין תגובות.
תנאי השימוש באתרקישוריםצור קשר • כל הזכויות שמורות פארמה-ליין © 2007