המלצות עדכניות שפרסמו ה- AHA, ה- American College of Cardiology וב- "2015–2020 Dietary Guidelines for Americans" כבר אינן ממליצות על סף ספציפי לצריכת כולסטרול במזון. הנ"ל נוגד את ההגדרה המסורתית כי אין לצרוך יותר מ- 300 מ"ג ליום של כולסטרול בדיאטה.
מטה-אנליזה של מחקרים קיימים סיכמה כי המידע הזמין אינו מעיד על קשר חד משמעי בין צריכת כולסטרול בדיאטה ורמות גבוהות של low-lipoprotein density (LDL) cholesterol – הכולסטרול "הרע".
"מידע ממחקרי תצפית אינו תומך באופן כללי בקיומו של קשר בין צריכת כולסטרול בדיאטה והסיכון לתחלואה קרדיווסקולארית," ציינו החוקרים.
יתר על כן, ממצאיהם של מחקרים שכן העידו על קשר הוחלשו לאחר תקנון לגורמים דיאטטיים אחרים כגון צריכת סיבים, שומנים רוויים וצריכת האנרגיה.