פאנל מומחים בין לאומי מציין כי מבוגרים מגיל 18 ומעלה יכולים להמשיך בצריכה הנוכחית של בשרים מעובדים ולא מעובדים. ההמלצות, המבוססות על ממצאיהן של חמש סקירות סיסטמטיות, מדורגות כ"חלשות" ומבוססות על ראיות "באיכות נמוכה".
להלן הרציונל העומד מאחורי ההנחיות שפורסמו ב- Annals of Internal Medicine:
- הפחתה של שלוש מנות בשבוע קשורה עם הפחתה קלה מאוד וברוב המקרים טריוויאלית בסיכון ובהיארעות לא רצויה של בעיות קרדיווסקולאריות, סרטן ותמותה.
- אוכלי כל מדווחים לרוב כי בשר אדום חיוני לדיאטה שלהם ואינם מוכנים להפסיק לצרוך אותו, כך שהיתרונות הטריוויאליים בהפחתת הצריכה לא יהוו מוטיבציה מספיקה לשינויים דיאטטיים.