צריכת חלבונים מהצומח – כגון הללו המצויים בדגנים ובקטניות – מפחיתה את הסיכון לתמותה, אלו מסקנותיו של מחקר תצפית שפורסם ב- JAMA Internal Medicine.
כ- 70,000 נבדקים בגילאים 40-69 מיפן מילאו שאלונים שעסקו בדיאטה. לאורך 18 שנות המעקב, 18% נפטרו.
צריכה מוגברת של חלבונים מהצומח נמצאה קשורה עם סיכון מופחת לתמותה. דפוס דומה נצפה עבור הסיכון לתמותה מסיבות קרדיווסקולאריות, אך לא עבור תמותה מסרטן. מנגד, לא נמצא קשר בין צריכה מוגברת של חלבונים מהחי וסיכון לתמותה.
החלפה של 3% מצריכת האנרגיה המופקת מחלבונים מהחי בכזו המופקת מחלבונים מהצומח, הפחיתה את הסיכון הכללי לתמותה, כמו גם את הסיכון לתמותה מסיבות קרדיווסקולאריות ומסרטן.