הצהרת נכנס לאתר

 

האתר מיועד לרוקחים ולאנשי מקצוע בתחום הפרמצבטיקה בישראל וכן לרופאים, צוות רפואי ואחרים העוסקים בתחומים הרלוונטיים בישראל. המידע הכלול באתר הוא מידע מקצועי ומדעי ומנוסח בהתאם. 

 

האמור באתר ביחס לתכשירים, טיפולים, וטכנולוגיות רפואיות אחרות מיועד למתן מידע כללי בלבד, ואינו מהווה תחליף להתייעצות עם אנשי מקצוע.

 

השימוש בתכשירים, ובטכנולוגיות הרפואיות, או בטיפולים הנזכרים באתר כפוף לתנאי הרישום שלהם ולאמור בעלון לרופא ובעלון לצרכן הרלוונטיים, או למידע בספרות המקצועית הרלוונטית ואין לראות באמור באתר משום עידוד ו/או המלצה לעשיית שימוש בתכשירים, טיפולים וטכנולוגיות רפואיות אחרות שלא בהתאם לתנאים אלה.

 

המידע המופיע באתר זה אשר מובא מטעם חברות התרופות / מזון רפואי / ציוד רפואי, הינו על אחריות הגוף אשר העביר אלינו את המידע.

 

השימוש באתר הוא על פי "תנאי השימוש באתר" כפי שמתפרסמים באתר.

 

אני מסכים ומצהיר כי אני עומד בתנאים לכניסה לאתר



כניסה למנויים
כתובת דוא"ל:
ססמא:
משתמש חדש

pharmaline-facebook

 

האם מזונות חריפים מגבירים את הסיכון לדמנציה?
30.7.19

מחקר חדש מצא קשר מסקרן בין צריכת פלפל צ'ילי ודעיכה קוגניטיבית.

 

המחקר הגדול שנערך בסין מצא כי צריכת כמויות גדולות של פלפל צ'ילי חריף עשויה לעודד דעיכה קוגניטיבית ולהגביר את הסיכון לדמנציה.

 

במחקר השתתפו 4,600 נבדקים מגיל 55 ומעלה, צריכת צ'ילי נמצאה כמועילה למשקל הגוף וללחץ הדם, אך מנגד, נמצאו השפעות שליליות על מצב הקוגניציה בקרב המבוגרים. החוקרים מצאו כי נבדקים שצרכו מעל ל- 50 גרם של צ'ילי מדי יום על בסיס קבוע, הדגימו סיכון גבוה פי שתיים לסבול מדעיכה קוגניטיבית, בהשוואה לנבדקים שצרכו פחות מכמות זו.

 

יש לציין כי נבדקים שצרכו כמויות גדולות יותר של צ'ילי נטו להדגים רמה סוציו אקונומית נמוכה יותר, כמו גם BMI נמוך יותר ורמה נמוכה יותר של פעילות גופנית.

 

 

 לידיעה >>

 

הוסף תגובה חדשה
תגובות
לא נשלחו עדיין תגובות.
תנאי השימוש באתרקישוריםצור קשר • כל הזכויות שמורות פארמה-ליין © 2007