מבוגרים המגבירים את צריכת הבשר האדום עשויים לעמוד בפני סיכון מוגבר לתמותה, כך מציע מחקר חדש שפורסם בכתב העת BMJ.
המחקר כלל מעל ל- 80,000 עובדי בריאות מארה"ב (שני-שליש נשים) שמילאו שאלוני דיאטה לאורך שני עשורים. החוקרים בחנו האם שינויים בדפוסי צריכת הבשר האדום לאורך שמונה שנים השפיעו על הסיכון לתמותה במהלך שמונה השנים הבאות. לא נכללו במחקר אנשים עם היסטוריה של תחלואה קרדיווסקולארית או סרטן.
לאורך תקופת המעקב, 14,000 איש נפטרו. לאחר תקנון למשתנים מרובים, נמצא כי הללו שהגבירו את צריכת הבשר האדום שלהם ביותר מ- 0.5 מנת הגשה ליום עמדו בפני עלייה של 10% בסיכון לתמותה.
הפחתה בצריכת הבשרים האדומים נמצאה קשורה עם ירידה בסיכון לתמותה – אך רק כאשר זו לוותה בעלייה בצריכת חלבונים ממקור אחר או מזונות אחרים כגון דגים, אגוזים ודגנים מלאים.