דיאטה עשירה במזונות אולטרא מעובדים מגבירה את הסיכון לתחלואה קרדיווסקולארית ותמותה, כך מצאו שני מחקרים חדשים שפורסמו ב- BMJ.
המחקר הראשון כלל 100,000 מבוגרים מצרפת, ללא מחלה קרדיווסקולארית בתחילת המחקר, שדיווחו על דפוסי הדיאטה שלהם לאורך שנתיים. לאורך חמש שנות מעקב, אירועים קרדיווסקולאריים היו נפוצים יותר בקרב הנבדקים ברבעון הצריכה העליון בהשוואה לרבעון הצריכה התחתון (277 מול 242 פר 100,000 שנות אדם). כל עלייה אבסולוטית של 10% בצריכת המזונות הללו הייתה קשורה עם עלייה של 11%-13% בסיכון לתחלואה.
המחקר השני כלל 20,000 מבוגרים מספרד אשר סיפקו שאלוני דיאטה. לאחר מעקב של 10 שנים, 2% מהמשתתפים נפטרו. נבדקים שנמצאו ברבעון הצריכה העליון של המזונות האולטרא מעובדים (5 מנות ומעלה פר יום) הדגימו סיכון גבוה ב- 62% לתמותה בהשוואה לנבדקים ברבעון התחתון (פחות משתי מנות פר יום).