צריכת ביצים בתדירות גבוהה או צריכה גבוהה של כולסטרול מגבירה את הסיכון להיארעות תחלואה קרדיווסקולארית ותמותה, אלו מסקנותיו של ניתוח חדש שפורסם ב- JAMA.
שישה מחקרי קוהורט כללו כ- 30,000 מבוגרים ללא תחלואה קרדיווסקולארית אשר דיווחו על דפוסי הדיאטה שלהם בתחילת המחקר. לאורך חציון מעקב של 18 שנים, אירעו 5400 אירועים קרדיווסקולאריים ו- 6100 מקרי מוות.
עם כל עלייה של 300 מ"ג בצריכת הכולסטרול היומית, שכללה ביצים ובשר, נצפתה עלייה של 17% בהיארעות התחלואה הקרדיווסקולארית ושל 18% בתמותה. כל תוספת של חצי ביצה ליום הייתה קשורה עם עלייה של 6% ו- 8% בסיכונים, בהתאמה. קשרים אלו הוסברו בחלקם המכריע על ידי תכולת הכולסטרול בביצים. ביצה גדולה מכילה כ- 190 מ"ג כולסטרול.