הצהרת נכנס לאתר

 

האתר מיועד לרוקחים ולאנשי מקצוע בתחום הפרמצבטיקה בישראל וכן לרופאים, צוות רפואי ואחרים העוסקים בתחומים הרלוונטיים בישראל. המידע הכלול באתר הוא מידע מקצועי ומדעי ומנוסח בהתאם. 

 

האמור באתר ביחס לתכשירים, טיפולים, וטכנולוגיות רפואיות אחרות מיועד למתן מידע כללי בלבד, ואינו מהווה תחליף להתייעצות עם אנשי מקצוע.

 

השימוש בתכשירים, ובטכנולוגיות הרפואיות, או בטיפולים הנזכרים באתר כפוף לתנאי הרישום שלהם ולאמור בעלון לרופא ובעלון לצרכן הרלוונטיים, או למידע בספרות המקצועית הרלוונטית ואין לראות באמור באתר משום עידוד ו/או המלצה לעשיית שימוש בתכשירים, טיפולים וטכנולוגיות רפואיות אחרות שלא בהתאם לתנאים אלה.

 

המידע המופיע באתר זה אשר מובא מטעם חברות התרופות / מזון רפואי / ציוד רפואי, הינו על אחריות הגוף אשר העביר אלינו את המידע.

 

השימוש באתר הוא על פי "תנאי השימוש באתר" כפי שמתפרסמים באתר.

 

אני מסכים ומצהיר כי אני עומד בתנאים לכניסה לאתר



כניסה למנויים
כתובת דוא"ל:
ססמא:
משתמש חדש

pharmaline-facebook

 

צריכת מזונות מעובדים מגבירה את הסיכון לתמותה
14.2.19

בקרב מבוגרים, הסיכון לתמותה גדל ככול שגדלה צריכת המזונות האולטרא-מעובדים, אלו מסקנותיו של מחקר פרוספקטיבי שפורסם ב- JAMA Internal Medicine. מזונות אולטרא-מעובדים (לדוגמא, לחמים ארוזים וחטיפים) מיוצרים ממרכיבים מרובים ובדרך כלל כוללים תוספי מזון.

 

במחקר הצרפתי השתתפו כ- 45,000 מבוגרים מגיל 45 ומעלה שדיווחו על הדיאטה שלהם במהלך תקופה של שנתיים. לאורך מעקב של 7 שנים (חציון), 1.4% ממשתתפי המחקר נפטרו. לאחר תקנון למשתנים כגון BMI, עישון ועוד, נמצא כי הסיכון לתמותה היה גבוה ב- 14% עם כל עלייה של 10% בכמות המזונות האולטרא-מעובדים שנצרכו.

 

החוקרים הציעו מספר אפשרויות לקשר שנצפה – לדוגמא, כאשר מזונות מעובדים תחת טמפרטורה גבוהה, קיימת אפשרות לזיהום קרצינוגני.

 

 


 לידיעה >>


 

 

 

 

הוסף תגובה חדשה
תגובות
לא נשלחו עדיין תגובות.
תנאי השימוש באתרקישוריםצור קשר • כל הזכויות שמורות פארמה-ליין © 2007