הצהרת נכנס לאתר

 

האתר מיועד לרוקחים ולאנשי מקצוע בתחום הפרמצבטיקה בישראל וכן לרופאים, צוות רפואי ואחרים העוסקים בתחומים הרלוונטיים בישראל. המידע הכלול באתר הוא מידע מקצועי ומדעי ומנוסח בהתאם. 

 

האמור באתר ביחס לתכשירים, טיפולים, וטכנולוגיות רפואיות אחרות מיועד למתן מידע כללי בלבד, ואינו מהווה תחליף להתייעצות עם אנשי מקצוע.

 

השימוש בתכשירים, ובטכנולוגיות הרפואיות, או בטיפולים הנזכרים באתר כפוף לתנאי הרישום שלהם ולאמור בעלון לרופא ובעלון לצרכן הרלוונטיים, או למידע בספרות המקצועית הרלוונטית ואין לראות באמור באתר משום עידוד ו/או המלצה לעשיית שימוש בתכשירים, טיפולים וטכנולוגיות רפואיות אחרות שלא בהתאם לתנאים אלה.

 

המידע המופיע באתר זה אשר מובא מטעם חברות התרופות / מזון רפואי / ציוד רפואי, הינו על אחריות הגוף אשר העביר אלינו את המידע.

 

השימוש באתר הוא על פי "תנאי השימוש באתר" כפי שמתפרסמים באתר.

 

אני מסכים ומצהיר כי אני עומד בתנאים לכניסה לאתר



כניסה למנויים
כתובת דוא"ל:
ססמא:
משתמש חדש

pharmaline-facebook

 

דיאטה עשירה בסיבים ובדגנים מלאים מפחיתה את הסיכון לתחלואה
13.1.19

צריכת דגנים מלאים וסיבים מפחיתה את הסיכון לתחלואה, אלו ממצאיה של meta-analysis שפורסמה בכתב העת Lancet.

 

החוקרים ניתחו 186 מחקרים פרוספקטיביים ו- 58 מחקרים קליניים שכללו 4600 מבוגרים. צריכת הסיבים הגבוהה ביותר הייתה קשורה עם הפחתה של 15%-31% בסיכון לתמותה, coronary heart disease (CHD), סרטן המעי הגס וסוכרת סוג 2, זאת בהשוואה לצריכה הנמוכה ביותר. משמעות הנתונים היא הפחתה של 13 מקרי מוות ו- 6 מקרי CHD פר 1000 מבוגרים לאורך תקופת המחקר. החוקרים דיווחו כי צריכת 25-29 גרם של סיבים מדי יום הדגימה את היתרונות המשמעותיים ביותר.

 

צריכת דגנים מלאים הביאה ליתרונות דומים בעוד שדיאטות עם אינדקס גליקמי נמוך לא הדגימו את אותה תועלת.

 

 

לידיעה >>

הוסף תגובה חדשה
תגובות
לא נשלחו עדיין תגובות.
תנאי השימוש באתרקישוריםצור קשר • כל הזכויות שמורות פארמה-ליין © 2007