מחקר חדש מצא כי ייתכן והמגנזיום הוא המפתח להבנה כיצד מאזן ויטמין ה- D משפיע על בריאות ותחלואה.
החוקרים דיווחו על הקשר שבין צריכת מגנזיום ומאזן ויטמין ה- D בקרב מעל ל- 12,000 איש שהשתתפו ב- National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) של השנים 2001-2006.
החוקרים מצאו כי נבדקים עם רמה גבוהה של צריכת מגנזיום, באם ממקורות מזון ובאם מתוספי מזון, מציגים סבירות נמוכה יותר להדגים רמות נמוכות של ויטמין D. כמו כן נצפה קשר בין צריכת מגנזים וסיכון מופחת לתמותה, בעיקר כתוצאה מתחלואה קרדיווסקולארית וסרטן המעיים.
מחסור במגנזיום גורם לבלימת הייצור של ויטמין ה- D והמטבוליזם שלו, הסבירו החוקרים.