הצהרת נכנס לאתר

 

האתר מיועד לרוקחים ולאנשי מקצוע בתחום הפרמצבטיקה בישראל וכן לרופאים, צוות רפואי ואחרים העוסקים בתחומים הרלוונטיים בישראל. המידע הכלול באתר הוא מידע מקצועי ומדעי ומנוסח בהתאם. 

 

האמור באתר ביחס לתכשירים, טיפולים, וטכנולוגיות רפואיות אחרות מיועד למתן מידע כללי בלבד, ואינו מהווה תחליף להתייעצות עם אנשי מקצוע.

 

השימוש בתכשירים, ובטכנולוגיות הרפואיות, או בטיפולים הנזכרים באתר כפוף לתנאי הרישום שלהם ולאמור בעלון לרופא ובעלון לצרכן הרלוונטיים, או למידע בספרות המקצועית הרלוונטית ואין לראות באמור באתר משום עידוד ו/או המלצה לעשיית שימוש בתכשירים, טיפולים וטכנולוגיות רפואיות אחרות שלא בהתאם לתנאים אלה.

 

המידע המופיע באתר זה אשר מובא מטעם חברות התרופות / מזון רפואי / ציוד רפואי, הינו על אחריות הגוף אשר העביר אלינו את המידע.

 

השימוש באתר הוא על פי "תנאי השימוש באתר" כפי שמתפרסמים באתר.

 

אני מסכים ומצהיר כי אני עומד בתנאים לכניסה לאתר



כניסה למנויים
כתובת דוא"ל:
ססמא:
משתמש חדש

pharmaline-facebook

 

האם קפה מסוגל להגן מפני מחלת הפרקינסון?
1.1.19

מחקר שנערך לאחרונה בחן אלו מרכיבים בקפה עשויים לספק הגנה על תאי הנוירון. הממצאים החדשים עשויים להוות את הבסיס לפיתוחם של טיפולים חדשניים.

 

מחקרי עבר מצאו כי צריכת קפה מפחיתה את הסיכון למחלת הפרקינסון וידוע כי קפאין מהווה למעשה גורם מגן. אף על פי כן, ראיות אחדות מעידות כי נוכחותם של מרכיבים נוספים בקפה העשויים לספק הגנה גם כן. ממצאי המחקר הנוכחי מעידים כי eicosanoyl-5-hydroxytryptamide המזוקק מהקפה מסוגל להוות גורם המוביל להגברת הפעילות האנזימטית של phosphatase ספציפי - PP2A, כאשר ביכולתו של הנ"ל להסיר מולקולות זרחן מהחלבון הפתוגני α-synuclein, וכתוצאה המרכיב פועל בסינרגיה עם הקפאין להגנה מפני דמנציה ופרקינסון עם Lewy bodies. המנגנון הסינרגיסטי אף מתבטא בעידוד PP2A, הנוטה לעבור דיס-רגולציה במוחם של אותם אינדיבידואלים.

 

 

לידיעה >>

הוסף תגובה חדשה
תגובות
לא נשלחו עדיין תגובות.
תנאי השימוש באתרקישוריםצור קשר • כל הזכויות שמורות פארמה-ליין © 2007