הצהרת נכנס לאתר

 

האתר מיועד לרוקחים ולאנשי מקצוע בתחום הפרמצבטיקה בישראל וכן לרופאים, צוות רפואי ואחרים העוסקים בתחומים הרלוונטיים בישראל. המידע הכלול באתר הוא מידע מקצועי ומדעי ומנוסח בהתאם. 

 

האמור באתר ביחס לתכשירים, טיפולים, וטכנולוגיות רפואיות אחרות מיועד למתן מידע כללי בלבד, ואינו מהווה תחליף להתייעצות עם אנשי מקצוע.

 

השימוש בתכשירים, ובטכנולוגיות הרפואיות, או בטיפולים הנזכרים באתר כפוף לתנאי הרישום שלהם ולאמור בעלון לרופא ובעלון לצרכן הרלוונטיים, או למידע בספרות המקצועית הרלוונטית ואין לראות באמור באתר משום עידוד ו/או המלצה לעשיית שימוש בתכשירים, טיפולים וטכנולוגיות רפואיות אחרות שלא בהתאם לתנאים אלה.

 

המידע המופיע באתר זה אשר מובא מטעם חברות התרופות / מזון רפואי / ציוד רפואי, הינו על אחריות הגוף אשר העביר אלינו את המידע.

 

השימוש באתר הוא על פי "תנאי השימוש באתר" כפי שמתפרסמים באתר.

 

אני מסכים ומצהיר כי אני עומד בתנאים לכניסה לאתר



כניסה למנויים
כתובת דוא"ל:
ססמא:
משתמש חדש

pharmaline-facebook

 

טרשת נפוצה: השפעת התחלואה חמרה יותר בקרב הסובלים מאלרגיות למזון:
30.12.18

 

החולים בטרשת נפוצה מדגימים סבירות גבוהה יותר לסבול מפעילות גבוהה של המחלה באם הם לוקים גם באלרגיות למזון, כך מסכם מחקר חדש.

 

במסגרת המחקר נבחן מידע שנאסף על 1,349 חולי טרשת נפוצה במסגרת המחקר Comprehensive Longitudinal Investigation of Multiple Sclerosis at the Brigham and Women's Hospital (CLIMB). במסגרת המחקר CLIMB נאסף מידע על פעילות המחלה וסריקות MRI בין השנים 2011-2015.

 

הנבדקים חולקו לארבע קבוצות: אלרגיה סביבתית, אלרגיה למזון, אלרגיה לתרופות, ללא אלרגיה ידועה. לאחר מכן הוערכה פעילות המחלה בכל ארבע הקבוצות באמצעות בדיקות קליניות ורדיולוגיות.

 

נמצא כי בהשוואה להיעדר אלרגיות, נוכחות אלרגיות למזון הגבירו ב- 27% את השיעור המצטבר של ההתלקחויות. הממצאים נותרו בעינם אף לאחר תקנון למשתנים מתערבים פוטנציאליים.

 

לידיעה >>

הוסף תגובה חדשה
תגובות
לא נשלחו עדיין תגובות.
תנאי השימוש באתרקישוריםצור קשר • כל הזכויות שמורות פארמה-ליין © 2007