מחקר חדש מצא ראיות הקשורות בין הדיאטה ובין תהליכי ההזדקנות של המוח.
החוקרים בדקו את התפקוד הקוגניטיבי וערכו סריקות MRI על מנת לבחון את התפקוד המוחי. יתר על כן, במקום להתבסס על שאלוני דיאטה – הנתונים להטיות שונות, הם מדדו את רמתם של מרכיבים שונים בדם.
הדיאטה הים תיכונית עשירה בפירות, אגוזים, ירקות, קטניות, דגנים מלאים, פירות ים ושמן זית, ודלה בבשרים אדומים ודברי מתיקה.
במסגרת המחקר נבדקו סמנים של 32 מרכיבים מרכזיים בדיאטה הים תיכונית בדמם של 116 מבוגרים בריאים בגילאים 65-75.
החוקרים מצאו קשר בין דפוסי סמני חומרי המזון בדם ותוצאות מבחני הזיכרון, האינטליגנציה הכללית והתפקודים הניהוליים.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine