מרבית היוגורטים הנמכרים בסופרמרקט אינם דלים בסוכר, כך מצא מחקר שנערך בבריטניה ופורסם ב- BMJ Open.
החוקרים ניתחו את הערכים התזונתיים של כמעט 900 מוצרי יוגורט שנרכשו ברכישה מקוונת מחמישה סופרמרקטים בבריטניה. המוצרים סווגו לשמונה קטגוריות: יוגורטים לילדים, תחליפי חלב, קינוחים, משקאות, בטעמים, בטעם פירות, בטעם טבעי/יווני או אורגני.
רק היוגורטים שסווגו כטבעיים/יוונים עמדו בסף הבריטי המגדיר דל סוכר (5 גרם סוכר/100 גרם). חציון תכולת הסוכר בכל שאר הקטגוריות עלה על סף זה. יוגורטים שסווגו כקינוחים הכילו את תכולת הסוכר הגבוהה ביותר, 16 גרם/100 גרם, אך תכולת הסוכר הייתה גבוהה מהמומלץ גם ביוגורטים לילדים (11 גרם/100 גרם) וביוגורטים אורגניים (13 גרם/100 גרם).
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine