במסגרת המחקר שנערך בקנדה ופורסם ב- journal Progress in Cardiovascular Diseases, הומלץ על צריכה יומיומית של 42 גרם אגוזים, 20 גרם של סיבים מומסים, 2 גרם של sterols ממקור צמחי ו- 50 גרם של חלבונים ממקור צמחי, כאשר הכמויות מבוססות על צריכה יומית של 2,000 קלוריות.
החוקרים ניתחו מחקרים אקראיים ולא אקראיים מסוג מקרה-ביקורת שבחנו את ההשפעה של דפוס הדיאטה הנ"ל, בהשוואה לדיאטות אחרות.
סה"כ נמצא כי דבקות בדיאטה הנ"ל, הביאה להפחתה ברמות הכולסטרול, כמו גם הטריגליצרידים, לחץ הדם, ורמות ה- C-reactive protein (סמן לדלקת).
למעשה, הדיאטה הפחיתה את רמות ה- LDL cholesterol ב- 17% ואת הסיכון להתפתחות coronary heart disease לאורך עשור ב- 13%.
החוקרים סיכמו: "הראיות הנוכחיות מעידות כי דבקות בדפוס דיאטה שכזה מוביל לשיפור מובהק קלינית ברמות ה- LDL cholesterol, כמו גם בגורמי סיכון קרדיו-מטבוליים אחרים ובסיכון להופעת coronary heart disease בתוך 10 שנים."
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine