חוקרי מוח באוניברסיטת תל אביב שופכים אור על חידה עתיקה: כיצד נוצרת בנפשנו חוויה מודעת?
החוקרים נעזרו באלקטרודות המושתלות במוחם של חולי אפילפסיה כדי לזהות ולמדוד את הרגע בו נולדת במוח חוויה חדשה
"כשאנחנו טועמים שוקולד, או שומעים מוסיקה, או רואים פרח, מתרחש במוחנו תהליך פיזיולוגי של עיבוד מידע," אומרת ד"ר הגר גלברד-שגיב מבית הספר לרפואה ומבית הספר סגול לחקר המוח באוניברסיטת תל אביב, שהובילה את המחקר פורץ הדרך. "אך מעבר לכך נוצרת בנו חוויה איכותנית וסובייקטיבית – כמו למשל החוויה של טעם השוקולד או של שמיעת צלילי שיר אהוב. כיצד נוצרת החוויה הזאת – שבעיני רבים היא טעם החיים? איך והיכן נוצר הקשר בין העולם החיצוני הנקלט בחושים, לבין העולם הפנימי של החוויה והתודעה? בני האדם מחפשים תשובות לשאלות מרתקות אלה כבר אלפי שנים, וכל דור מתמודד איתן בכלים העומדים לרשותו. אנחנו חיפשנו נקודת מבט חדשה באמצעות טכנולוגיות מתקדמות של חקר המוח."
במחקר לקחו חלק: ד״ר ליעד מודריק מבית הספר למדעי הפסיכולוגיה ומבית הספר סגול באוניברסיטת תל אביב, פרופ׳ כריסטוף קוך מהמכון לחקר המוח ע״ש אלן, ופרופ׳ יצחק פריד מהמחלקה לנוירוכירורגיה באוניברסיטת UCLA, ומבית הספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב.
ההודעה הועברה ע"י אוניברסיטת תל אביב