מחקר חדש מצא כי אכילת שוקולד כהה עשויה להשפיע באופן חיובי על כושר הראיה.
30 מבוגרים חולקו אקראית לאכילת שוקולד מריר או שוקולד חלב ובתוך שעתיים לעבור מבחן ראיה. לפחות 72 שעות מאוחר יותר, החליפו המטופלים קבוצה, אכלו את סוג השוקולד השני וחזרו על מבחן הראיה. לאחר אכילת השוקולד המריר (בהשוואה לשוקולד החלב), הודגמו ציונים גבוהים יותר במספר מבחני הראיה שנערכו.
החוקרים ציינו כי למרות שהמנגנון המדויק העומד בבסיס התופעה דורש בירור נוסף, ייתכן וישנה תרומה לעלייה בזרימת הדם לרשתית, לקרנית ו/או למוח המשפרת את זמינות החמצן וחומרי המזון המאפשרים פעילות מטבולית.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine