מחקר חדש מציע כי צריכה ארוכת טווח של שמן דגים או שמן חמניות עשויה להעלות את הסיכון לכבד שומני מאוחר יותר במהלך החיים.
החוקרים הגיעו למסקנותיהם לאחר שבחנו את השפעת הצריכה של שומנים מסוגים שונים, ובהם, שמן חמניות, שמן דגים ושמן זית. החוקרים בדקו כיצד צריכה ממושכת של אותם שומנים משפיעה על מבנה הכבד בקרב חולדות.
נמצא כי צריכת שמן חמניות מעודדת fibrosis של הכבד כמו גם משנה את מבנה האיבר, משפיעה על הביטוי הגנטי שלו ואת החמצון של תאיו.
חולדות שצרכו שמן דגים הדגימו עלייה בחמצון התאי, ובנוסף, ירידה בהולכה החשמלית במיטוכונדריות – "תחנות הכוח" של התאים – שינוי הפוגע בפעילותן.
מנגד, שמן זית היה בטוח יחסית וגרם לנזק הקטן ביותר לכבד.