הצהרת נכנס לאתר

 

האתר מיועד לרוקחים ולאנשי מקצוע בתחום הפרמצבטיקה בישראל וכן לרופאים, צוות רפואי ואחרים העוסקים בתחומים הרלוונטיים בישראל. המידע הכלול באתר הוא מידע מקצועי ומדעי ומנוסח בהתאם. 

 

האמור באתר ביחס לתכשירים, טיפולים, וטכנולוגיות רפואיות אחרות מיועד למתן מידע כללי בלבד, ואינו מהווה תחליף להתייעצות עם אנשי מקצוע.

 

השימוש בתכשירים, ובטכנולוגיות הרפואיות, או בטיפולים הנזכרים באתר כפוף לתנאי הרישום שלהם ולאמור בעלון לרופא ובעלון לצרכן הרלוונטיים, או למידע בספרות המקצועית הרלוונטית ואין לראות באמור באתר משום עידוד ו/או המלצה לעשיית שימוש בתכשירים, טיפולים וטכנולוגיות רפואיות אחרות שלא בהתאם לתנאים אלה.

 

המידע המופיע באתר זה אשר מובא מטעם חברות התרופות / מזון רפואי / ציוד רפואי, הינו על אחריות הגוף אשר העביר אלינו את המידע.

 

השימוש באתר הוא על פי "תנאי השימוש באתר" כפי שמתפרסמים באתר.

 

אני מסכים ומצהיר כי אני עומד בתנאים לכניסה לאתר



כניסה למנויים
כתובת דוא"ל:
ססמא:
משתמש חדש

pharmaline-facebook

 

האם שמן דגים אכן מועיל לבריאותינו?
6.2.18

מחקר חדש מציע כי צריכה ארוכת טווח של שמן דגים או שמן חמניות עשויה להעלות את הסיכון לכבד שומני מאוחר יותר במהלך החיים.

 

החוקרים הגיעו למסקנותיהם לאחר שבחנו את השפעת הצריכה של שומנים מסוגים שונים, ובהם, שמן חמניות, שמן דגים ושמן זית. החוקרים בדקו כיצד צריכה ממושכת של אותם שומנים משפיעה על מבנה הכבד בקרב חולדות.

 

נמצא כי צריכת שמן חמניות מעודדת fibrosis של הכבד כמו גם משנה את מבנה האיבר, משפיעה על הביטוי הגנטי שלו ואת החמצון של תאיו.

 

חולדות שצרכו שמן דגים הדגימו עלייה בחמצון התאי, ובנוסף, ירידה בהולכה החשמלית במיטוכונדריות – "תחנות הכוח" של התאים – שינוי הפוגע בפעילותן.

 

מנגד, שמן זית היה בטוח יחסית וגרם לנזק הקטן ביותר לכבד.

  

לידיעה >>

 

ההודעה הועברה ע"י Pharmaline 


 

הוסף תגובה חדשה
תגובות
לא נשלחו עדיין תגובות.
תנאי השימוש באתרקישוריםצור קשר • כל הזכויות שמורות פארמה-ליין © 2007