הצהרת נכנס לאתר

 

האתר מיועד לרוקחים ולאנשי מקצוע בתחום הפרמצבטיקה בישראל וכן לרופאים, צוות רפואי ואחרים העוסקים בתחומים הרלוונטיים בישראל. המידע הכלול באתר הוא מידע מקצועי ומדעי ומנוסח בהתאם. 

 

האמור באתר ביחס לתכשירים, טיפולים, וטכנולוגיות רפואיות אחרות מיועד למתן מידע כללי בלבד, ואינו מהווה תחליף להתייעצות עם אנשי מקצוע.

 

השימוש בתכשירים, ובטכנולוגיות הרפואיות, או בטיפולים הנזכרים באתר כפוף לתנאי הרישום שלהם ולאמור בעלון לרופא ובעלון לצרכן הרלוונטיים, או למידע בספרות המקצועית הרלוונטית ואין לראות באמור באתר משום עידוד ו/או המלצה לעשיית שימוש בתכשירים, טיפולים וטכנולוגיות רפואיות אחרות שלא בהתאם לתנאים אלה.

 

המידע המופיע באתר זה אשר מובא מטעם חברות התרופות / מזון רפואי / ציוד רפואי, הינו על אחריות הגוף אשר העביר אלינו את המידע.

 

השימוש באתר הוא על פי "תנאי השימוש באתר" כפי שמתפרסמים באתר.

 

אני מסכים ומצהיר כי אני עומד בתנאים לכניסה לאתר



כניסה למנויים
כתובת דוא"ל:
ססמא:
משתמש חדש

pharmaline-facebook

 

דיאטה פרו-דלקתית מגבירה את הסיכון לסרטן המעי הגס
25.1.18

 

מחקר חדש שפורסם ב- JAMA Oncology מציע כי דיאטות עם פוטנציאל גבוה לגרום לדלקת מגבירות את הסיכון לסרטן המעי הגס.

 

החוקרים חישבו את ציוני הדיאטות הפרו-דלקתיות בקרב 121,000 אמריקאים שמילאו באופן שגרתי שאלוני דיאטה כחלק משני מחקרים פרוספקטיביים. הציונים שימשו לזיהוי דיאטות העשויות לגרום לעלייה בסמני הדלקת בפלסמה, כולל interleukin-6 ו- C-reactive protein. מזונות עם פוטנציאל דלקתי גבוה כללו בשר מעובד, דגנים מעודנים (refined grains) ועגבניות, בעוד שמזונות עם פוטנציאל נמוך כללו בירה, יין, ירקות ירוקים וצהובים כהים ופיצה.

 

לאורך מעקב של 25 שנים, 2700 מהנבדקים פיתחו סרטן המעי הגס. גברים עם ציוני הדיאטה הנמוכים ביותר הציגו שיעור היארעות של 113 פר 100,000 שנות אדם, זאת בהשוואה ל- 151 פר 100,000 מהגברים עם הציונים הגבוהים ביותר. לאחר תקנון למשתנים מרובים, סרטן המעי הגס היה נפוץ יותר בקרב גברים ונשים עם ציונים גבוהים.

 

 

 לידיעה >>

 

 

הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine

הוסף תגובה חדשה
תגובות
לא נשלחו עדיין תגובות.
תנאי השימוש באתרקישוריםצור קשר • כל הזכויות שמורות פארמה-ליין © 2007