צריכת סיבים לאחר אבחנה של סרטן המעי הגס משפרת את סיכויי ההישרדות, אלו ממצאיו של מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Oncology.
במחקר השתתפו כמעט 1600 אמריקאים שאובחנו עם סרטן המעי הגס – stage I-III ומילאו שאלוני בריאות במשך שישה חודשים לפחות לאחר האבחנה. לאורך חציון מעקב של 8 שנים, כמחצית נפטרו, כאשר כרבע ממקרי התמותה אירעו עקב סרטן המעי הגס.
לאחר תקנון למשתנים מרובים, נמצא כי כל עלייה של 5 גרם בצריכת הסיבים ליום הפחיתה את שיעורי התמותה מסרטן המעי הגס ב- 22% ואת שיעורי התמותה מכל הסיבות ב- 14%.
כאשר נבדקו שינויים בצריכת הסיבים לפני ואחרי האבחנה, נמצא כי כל עלייה של 5 גרם בצריכה לאחר האבחנה הייתה קשורה עם הפחתה דומה בשיעורי התמותה מסרטן המעי הגס, ומכל הסיבות. סיבים שמקורם מדגנים היו יעילים במיוחד.