אנשים הצורכים כמויות גבוהות של פחמימות מדגימים שיעורי תמותה גבוהים יותר בהשוואה לאנשים שצורכים כמויות גבוהות של שומנים, אלו ממצאיו של מחקר חדש שפורסם בכתב העת Lancet והוצג בקונגרס של ה- European Society of Cardiology.
במסגרת המחקר (Prospective Urban Rural Epidemiology (PURE נערך מעקב אחר כ- 135,000 אנשים מחמש מדינות למשך שבע שנים בממוצע. הדיאטה תועדה בתחילת המחקר באמצעות שאלונים ואיכותה חולקה ליחידות סטטיסטיות על סמך צריכת האנרגיה.
החוקרים מצאו כי הנבדקים ביחידה הסטטיסטית הגבוהה ביותר של צריכת הפחמימות הציגו סיכון גבוה יותר לתמותה בהשוואה לנבדקים ביחידה הסטטיסטית הנמוכה ביותר. מנגד, הנבדקים בקבוצת הצריכה הגבוהה ביותר של שומנים, הציגו סיכון נמוך יותר לתמותה בהשוואה לנבדקים בקבוצת צריכת השומנים הנמוכה ביותר.
החוקרים קראו לבחינה מחודשת של הקווים המנחים, בעיקר בנוגע לצריכת שומנים רוויים ולא רוויים.