חוקרים מאיטליה סקרו את הספרות לבדיקת השפעת צריכת קקאו על הקוגניציה, ומצאו, כי צריכה יומית של קקאו משפרת תפקוד קוגניטיבי.
פולי הקקאו עשירים ב- flavanols , מרכיבים, שלהם השפעה המגינה על מערכת העצבים.
נחקרים הראו שיפור בתפקוד זיכרון העבודה ובעיבוד מידע ויזואלי לאחר צריכת קקאו.
נמצא, כי לנשים, שעברו לילה ללא שינה, צריכת קקאו בבוקר מונעת את הפגיעה הקוגניטיבית, שגורם חסך שינה. מדובר בבשורה טובה לאנשים, העובדים משמרות, או סובלים מחסך שינה מתמשך.
צריכת קקאו לאורך זמן (5 ימים עד 3 חודשים) באופן יומיומי בקשישים הביאה לשיפור תפקוד קוגניטיבי. קשב, מהירות עיבוד, זיכרון עבודה ושטף דיבור הם הדברים, שהשתפרו במיוחד.
הדבר היה ניכר בעיקר בקשישים בעלי התחלת ירידה בזיכרון או בעלי הפרעה קוגניטיבית קלה.
ה- flavanols בקקאו הם בעלי השפעה מיטיבה על המצב הקרדיווסקולארי, ועשויים להגביר נפח דם במוח בגירוס המשונן בהיפוקמפוס, שהוא האיזור העיקרי, שנפגע בהזדקנות.
יש לזכור, שאכילת קקאו בצורת שוקולד כרוכה בערך קלורי גבוה, בשל תוספת חלב וסוכר. כמו כן, בצמח הקקאו יש מרכיבים כמו קפאין ו- theobromine .
ההמלצה היא לצרוך שוקולד עתיר קקאו.
ההודעה הועברה ע"י צוות PharmaLine