הצהרת נכנס לאתר

 

האתר מיועד לרוקחים ולאנשי מקצוע בתחום הפרמצבטיקה בישראל וכן לרופאים, צוות רפואי ואחרים העוסקים בתחומים הרלוונטיים בישראל. המידע הכלול באתר הוא מידע מקצועי ומדעי ומנוסח בהתאם. 

 

האמור באתר ביחס לתכשירים, טיפולים, וטכנולוגיות רפואיות אחרות מיועד למתן מידע כללי בלבד, ואינו מהווה תחליף להתייעצות עם אנשי מקצוע.

 

השימוש בתכשירים, ובטכנולוגיות הרפואיות, או בטיפולים הנזכרים באתר כפוף לתנאי הרישום שלהם ולאמור בעלון לרופא ובעלון לצרכן הרלוונטיים, או למידע בספרות המקצועית הרלוונטית ואין לראות באמור באתר משום עידוד ו/או המלצה לעשיית שימוש בתכשירים, טיפולים וטכנולוגיות רפואיות אחרות שלא בהתאם לתנאים אלה.

 

המידע המופיע באתר זה אשר מובא מטעם חברות התרופות / מזון רפואי / ציוד רפואי, הינו על אחריות הגוף אשר העביר אלינו את המידע.

 

השימוש באתר הוא על פי "תנאי השימוש באתר" כפי שמתפרסמים באתר.

 

אני מסכים ומצהיר כי אני עומד בתנאים לכניסה לאתר



כניסה למנויים
כתובת דוא"ל:
ססמא:
משתמש חדש

pharmaline-facebook

 

הקווים המנחים למתן תוספים של ויטמין D עשויים להשתנות לאור ממצאיו של מחקר פורץ דרך
9.07.17

 

מחקר חדש מצא, בניגוד לדעה הרווחת, כי ויטמין D-2 ו- D-3 אינם בעלי ערך תזונתי זהה. בעוד שמספר הסובלים ממחסור בוויטמיןD מצוי בעלייה בעולם, קוראים החוקרים לחשיבה מחדש בנושא.

 

קיימים שני סוגים של ויטמין D הידועים כ- D-2 ו- D-3. הראשון מופק מצמחים, בעיקר פטריות, בעוד שהשני מופק מחיות. שני הסוגים דומים מאוד, ושונים רק במבנה השרשרת הצדדית שלהם. מקובל כי שתי הצורות מתפקדות היטב כתוספים ולמעשה ה- National institute of health מציין כי שתי הצורות נחשבות שוות ערך.


החוקרים מבריטניה מדדו את רמות ויטמין ה- D בקרב 335 נשים לאורך שתי עונות חורף. הנשים חולקו לחמש קבוצות: נשים שצרכו ויטמין D-2 בביסקוויטים, נשים שצרכו ויטמין D-3 בביסקוויטים, נשים שצרכו ויטמין D-2 במיץ, נשים שצרכו ויטמין D-3 במיץ ונשים שקיבלו פלסבו.

 

החוקרים מצאו כי ויטמין D-3 היה יעיל פי שתיים בהעלאת רמות ויטמין ה- D בגוף בהשוואה לוויטמין D-2.

 

 

לידיעה >>


 

ההודעה הועברה ע"י צוות PharmaLine

הוסף תגובה חדשה
תגובות
לא נשלחו עדיין תגובות.
תנאי השימוש באתרקישוריםצור קשר • כל הזכויות שמורות פארמה-ליין © 2007