מחקר חדש מצא, בניגוד לדעה הרווחת, כי ויטמין D-2 ו- D-3 אינם בעלי ערך תזונתי זהה. בעוד שמספר הסובלים ממחסור בוויטמיןD מצוי בעלייה בעולם, קוראים החוקרים לחשיבה מחדש בנושא.
קיימים שני סוגים של ויטמין D הידועים כ- D-2 ו- D-3. הראשון מופק מצמחים, בעיקר פטריות, בעוד שהשני מופק מחיות. שני הסוגים דומים מאוד, ושונים רק במבנה השרשרת הצדדית שלהם. מקובל כי שתי הצורות מתפקדות היטב כתוספים ולמעשה ה- National institute of health מציין כי שתי הצורות נחשבות שוות ערך.
החוקרים מבריטניה מדדו את רמות ויטמין ה- D בקרב 335 נשים לאורך שתי עונות חורף. הנשים חולקו לחמש קבוצות: נשים שצרכו ויטמין D-2 בביסקוויטים, נשים שצרכו ויטמין D-3 בביסקוויטים, נשים שצרכו ויטמין D-2 במיץ, נשים שצרכו ויטמין D-3 במיץ ונשים שקיבלו פלסבו.
החוקרים מצאו כי ויטמין D-3 היה יעיל פי שתיים בהעלאת רמות ויטמין ה- D בגוף בהשוואה לוויטמין D-2.
ההודעה הועברה ע"י צוות PharmaLine