העוקבים אחר ההנחיות לדיאטת DASH עשויים להציג סיכון נמוך יותר לסבול מ- gout, בעוד שגברים הצורכים מזונות הנפוצים בדיאטה המערבית עשויים להימצא בסיכון מוגבר, אלו ממצאיו של מחקר תצפית שפורסם ב- BMJ. דיאטת DASH מדגישה צריכה של פירות, ירקות, אגוזים, דגנים מלאים, מזונות דלי שומן ועניים בנתרן, שומנים רוויים ומשקאות ממותקים. בעוד שהדיאטה המערבית עשירה בבשר אדום ומעובד, טוגנים, ומזונות מתוקים.
כ- 45,000 גברים ללא היסטוריה של gout מילאו שאלונים בנוגע לתדירות הצריכה של מזונות שונים מדי 4 שנים, בין השנים 1986-2012. לאורך תקופה זו, כ- 4% אובחנו עם gout. הסיכון ל- gout פחת ככול שציון ההיענות לדיאטת DASH עלה. לאחר תקנון למשתנים מתערבים נמצא כי גברים שהציגו את ציון ה- DASH הגבוה ביותר הדגימו סיכון נמוך ב- 32% לסבול מ- gout, בהשוואה לגברים שהציגו את הציון הנמוך ביותר.
מנגד, גברים שהציגו את ציוני הדיאטה המערבית הגבוהים ביותר, אף הדגימו סיכון גבוה ב- 42% לסבול מ- gout, בהשוואה לגברים שהדגימו את הציון הנמוך ביותר.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine