שיעורי התמותה מכל הסיבות נמוכים יותר בקרב אנשים הנוטים לצרוך עוף ודגים, בהשוואה לאנשים הנוטים לצרוך בשר אדום, אלו ממצאיו של מחקר חדש שפורסם ב- BMJ.
במסגרת ה- AARP Diet and Health Study שנערך על ידי ה- NIH נאסף בשנת 1995 מידע על הרגלי הדיאטה של 500,000 מבוגרים אשר מצב בריאותם תועד מדי שנה. רמת הצריכה של בשרים אדומים (כולל חזיר), ובשרים לבנים (עוף או דגים) פולחה לחמישיות, כאשר החמישון התחתון בכל קבוצה הושווה עם החמישון העליון.
בתום המחקר בשנת 2011, נמצא כי הסיכון לתמותה מכל הסיבות היה נמוך יותר בקרב הקבוצות שצרכו בשר לבן, וגבוה יותר בקרב הקבוצות שצרכו בשר אדום ומעובד.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine