הצהרת נכנס לאתר

 

האתר מיועד לרוקחים ולאנשי מקצוע בתחום הפרמצבטיקה בישראל וכן לרופאים, צוות רפואי ואחרים העוסקים בתחומים הרלוונטיים בישראל. המידע הכלול באתר הוא מידע מקצועי ומדעי ומנוסח בהתאם. 

 

האמור באתר ביחס לתכשירים, טיפולים, וטכנולוגיות רפואיות אחרות מיועד למתן מידע כללי בלבד, ואינו מהווה תחליף להתייעצות עם אנשי מקצוע.

 

השימוש בתכשירים, ובטכנולוגיות הרפואיות, או בטיפולים הנזכרים באתר כפוף לתנאי הרישום שלהם ולאמור בעלון לרופא ובעלון לצרכן הרלוונטיים, או למידע בספרות המקצועית הרלוונטית ואין לראות באמור באתר משום עידוד ו/או המלצה לעשיית שימוש בתכשירים, טיפולים וטכנולוגיות רפואיות אחרות שלא בהתאם לתנאים אלה.

 

המידע המופיע באתר זה אשר מובא מטעם חברות התרופות / מזון רפואי / ציוד רפואי, הינו על אחריות הגוף אשר העביר אלינו את המידע.

 

השימוש באתר הוא על פי "תנאי השימוש באתר" כפי שמתפרסמים באתר.

 

אני מסכים ומצהיר כי אני עומד בתנאים לכניסה לאתר



כניסה למנויים
כתובת דוא"ל:
ססמא:
משתמש חדש

pharmaline-facebook

 

צריכת אומגה 3 בחלב האם עשויה להפחית את הסיכון לסוכרת סוג 1
9.05.17

 

מחקר חדש מציע כי צריכה מוקדמת של חומצות שומן מסוג אומגה 3 דרך חלב האם עשויה להפחית את הסיכון לתחלואה בסוכרת סוג 1.

 

צוות החוקרים התבסס על מידע מה- Type 1 Diabetes Prediction and Prevention Study שנערך בפינלנד על מנת לבדוק האם ישנו קשר בין רמות סרום גבוהות במיוחד של אומגה 3 במהלך הינקות והתפתחות אוטואימוניות בקרב ילדים המצויים בסיכון מוגבר להתפתחות סוכרת סוג 1.

 

נבדקו 7,782 תינוקות בגילאים 3-24 חודשים עם סיכון גנטי להתפתחות סוכרת סוג 1, מהתינוקות ניטלו דגימות דם עד גיל 15 לבדיקת ההמצאות של נוגדנים עצמיים לאיי הבטה בלבלב.

 

נמצאה קורלציה ברורה בין רמות גבוהות של חומצות שומן אומגה 3 בסרום וסיכון מופחת לאוטואימוניות לאינסולין. באופן ספציפי, דומה היה כי רמות גבוהות של docosahexaenoic acid ו- docosapentaenoic acid מפחיתות את הסיכון. אף על פי כן, יחס גבוה של alpha-linolenic acid ל- docosahexaenoic acid, כמו גם יחס גבוה של אומגה 6 ל- אומגה 3, הגבירו את הסיכון לאוטואימוניות.

 

כמו כן, נמצא כי תינוקות שינקו הציגו רמות מוגברות של חומצות שומן בסרום – כגון
pentadecanoic acid, palmitic acid, docosapentaenoic acid, ו- docosahexaenoic acid וסיכון מופחת לאוטואימוניות, בהשוואה לתינוקות שניזונו מפורמולות מבוססות חלב פרה.

 

  

לידיעה >>

 

 

הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine

 

הוסף תגובה חדשה
תגובות
לא נשלחו עדיין תגובות.
תנאי השימוש באתרקישוריםצור קשר • כל הזכויות שמורות פארמה-ליין © 2007