הגבלת הצריכה של גלוטן אינה מפחיתה את הסיכון הקרדיאלי בקרב מבוגרים ללא צליאק, כך על פי מחקר שפורסם בכתב העת BMJ.
במחקר השתתפו כ- 11,000 אנשי צוות רפואי שמילאו שאלונים בנוגע לתדירות הצריכה של מזונות שונים מדי 4 שנים, בין השנים 1986-2010. במחקר לא נכללו חולי צליאק.
לאורך 25 שנות המעקב, נמצא כי 20% שצרכו את הרמות הגבוהות ביותר של גלוטן הדגימו סיכון נמוך יותר ללקות במחלות לב כליליות בהשוואה ל- 20% שצרכו את הרמות הנמוכות ביותר. אף על פי כן, ההבדל נעלם לאחר תקנון למשתנים מרובים.
החוקרים ציינו כי מחקר לאומי שנערך זה לא מכבר בארה"ב מצא כי כמעט שליש מהמבוגרים האמריקאים מנסים להפחית את צריכת הגלוטן שלהם והביעו חשש כי הימנעות מגלוטן עשויה להפחית את הצריכה של דגנים מלאים, המספקים יתרונות קרדיווסקולאריים.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine