במסגרת המחקר נבדקו היתרונות הפסיכולוגיים של עלייה בצריכת פירות וירקות במשך שבועיים בקרב 171 מבוגרים צעירים שאינם נוטים לצרוך פירות וירקות (67% נשים, גיל 18-25). הנבדקים חולקו באופן אקראי להמשיך בדיאטה הרגילה שלהם (ביקורת) או לקבוצות המחקר, האחת – אשר קיבלה הודעות טקסט המעודדות צריכה של פירות וירקות וקופונים לקניית פירות וירקות או השנייה – אשר במסגרתה קיבלו הנבדקים שתי מנות של ירק או פרי טרי מדי יום בנוסף לדיאטה הרגילה שלהם.
נמדדו סימפטומים של דיכאון וחרדה לפני ואחרי ההתערבות, כמו גם הנטייה היומית למצב רוח טוב או רע, חיוניות והתנהגויות המגדירות שגשוג אישי, כגון סקרנות, יצירתיות ומוטיבציה.
החוקרים מצאו כי הנבדקים שקיבלו באופן אישי תוספת של פירות וירקות חוו שיפור במדדים הפסיכולוגיים ובעיקר בחיוניות, במוטיבציה ובשגשוג האישי. שתי הקבוצות האחרות לא הדגימו שיפור במדדים הפסיכולוגיים שנבדקו.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine