מחקר חדש מצא כי תרכובת של חומצת עולש המצויה באופן טבעי בעולש ובירקות ופירות נוספים, עשויה להיות יעילה למניעת אובדן הזיכרון הכרוך במחלת האלצהיימר.
נמצא כי עכברים שטופלו בחומצת העולש הדגימו זיכרון טוב יותר במבחנים התנהגותיים בהשוואה לעכברים שלא קיבלו את התרכובת.
מחקרי עבר הראו כי לחומצת העולש יכולות נוגדות חמצון וכפועל יוצא היא עשויה למנוע נזק תאי הנגרם מעקה חמצונית. החוקרים ניסו לבדוק האם התרכובת יכולה להגן מפני פגיעה בזיכרון הנגרמת על ידי lipopolysaccharides (LPS). במחקר נבדקו שלוש קבוצות עכברים, האחת שטופלה ב- LPS, האחת שקיבלה הןLPS והן את התרכובת, והשלישית שהיוותה את קבוצת הביקורת. יכולות הזיכרון והלמידה של שלוש הקבוצות נבדקו.
נמצא כי העכברים שקיבלוLPS בלבד הדגימו יכולות נמוכות יותר במבחני הלמידה והזיכרון בהשוואה לעכברים שקיבלו LPS ואת התרכובת הצמחית. כלומר – כי התרכובת עשויה להפחית את הפגיעה בזיכרון הנגרמת על ידי ה- LPS.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine