הצהרת נכנס לאתר

 

האתר מיועד לרוקחים ולאנשי מקצוע בתחום הפרמצבטיקה בישראל וכן לרופאים, צוות רפואי ואחרים העוסקים בתחומים הרלוונטיים בישראל. המידע הכלול באתר הוא מידע מקצועי ומדעי ומנוסח בהתאם. 

 

האמור באתר ביחס לתכשירים, טיפולים, וטכנולוגיות רפואיות אחרות מיועד למתן מידע כללי בלבד, ואינו מהווה תחליף להתייעצות עם אנשי מקצוע.

 

השימוש בתכשירים, ובטכנולוגיות הרפואיות, או בטיפולים הנזכרים באתר כפוף לתנאי הרישום שלהם ולאמור בעלון לרופא ובעלון לצרכן הרלוונטיים, או למידע בספרות המקצועית הרלוונטית ואין לראות באמור באתר משום עידוד ו/או המלצה לעשיית שימוש בתכשירים, טיפולים וטכנולוגיות רפואיות אחרות שלא בהתאם לתנאים אלה.

 

המידע המופיע באתר זה אשר מובא מטעם חברות התרופות / מזון רפואי / ציוד רפואי, הינו על אחריות הגוף אשר העביר אלינו את המידע.

 

השימוש באתר הוא על פי "תנאי השימוש באתר" כפי שמתפרסמים באתר.

 

אני מסכים ומצהיר כי אני עומד בתנאים לכניסה לאתר



כניסה למנויים
כתובת דוא"ל:
ססמא:
משתמש חדש

pharmaline-facebook

 

עלייה קלה בצריכת האבץ בדיאטה מונעת היארעות פגמים בדנ"א
10.01.17

 

עורכי המחקר הנוכחי ניסו לבדוק מהי ההשפעה של עלייה קלה בצריכת האבץ בדיאטה על האינדיקאטורים הפונקציונאליים למצב האבץ בתאים ובכלל הגוף.

 

18 גברים השתתפו במחקר בן 6 שבועות במסגרתו ניזונו מדיאטה העשירה באורז עתיר אבץ (6 מ"ג ליום במשך שבועיים ו- 10 מ"ג ליום במהלך 4 השבועות הבאים).

 

לפני ואחרי תחילת הדיאטה, נמדדו האינדיקאטורים להומיאוסטזיס האבץ, כמו גם אינדיקאטורים מטבוליים נוספים, כולל נזק לדנ"א, תהליכים דלקתיים בדנ"א, ועקה חמצונית.

 

החוקרים מצאו שינויים מובהקים באינדיקאטורים להומיאוסטזיס האבץ.

נצפתה עלייה ברמות האבץ הנספג, בעוד שריכוזי האבץ בפלסמה ומאגרי האבץ המשוחלפים נותרו ללא שינוי, כמו כן תועדה הפחתה בשבירת גדילי הדנ"א, ממצא המעיד כי עלייה קלה בצריכת האבץ מפחיתה את השחיקה היומיומית של הדנ"א.

 

"זהו המחקר הראשון המדגים כי עלייה קלה בצריכת האבץ מפחיתה את העקה החמצונית ואת הנזק הנגרם לדנ"א." סיכמו החוקרים.

 

 

לידיעה >>


 

הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine

 

 

הוסף תגובה חדשה
תגובות
לא נשלחו עדיין תגובות.
תנאי השימוש באתרקישוריםצור קשר • כל הזכויות שמורות פארמה-ליין © 2007