הצהרת נכנס לאתר

 

האתר מיועד לרוקחים ולאנשי מקצוע בתחום הפרמצבטיקה בישראל וכן לרופאים, צוות רפואי ואחרים העוסקים בתחומים הרלוונטיים בישראל. המידע הכלול באתר הוא מידע מקצועי ומדעי ומנוסח בהתאם. 

 

האמור באתר ביחס לתכשירים, טיפולים, וטכנולוגיות רפואיות אחרות מיועד למתן מידע כללי בלבד, ואינו מהווה תחליף להתייעצות עם אנשי מקצוע.

 

השימוש בתכשירים, ובטכנולוגיות הרפואיות, או בטיפולים הנזכרים באתר כפוף לתנאי הרישום שלהם ולאמור בעלון לרופא ובעלון לצרכן הרלוונטיים, או למידע בספרות המקצועית הרלוונטית ואין לראות באמור באתר משום עידוד ו/או המלצה לעשיית שימוש בתכשירים, טיפולים וטכנולוגיות רפואיות אחרות שלא בהתאם לתנאים אלה.

 

המידע המופיע באתר זה אשר מובא מטעם חברות התרופות / מזון רפואי / ציוד רפואי, הינו על אחריות הגוף אשר העביר אלינו את המידע.

 

השימוש באתר הוא על פי "תנאי השימוש באתר" כפי שמתפרסמים באתר.

 

אני מסכים ומצהיר כי אני עומד בתנאים לכניסה לאתר



כניסה למנויים
כתובת דוא"ל:
ססמא:
משתמש חדש

pharmaline-facebook

 

שומנים רוויים עשויים שלא להעלות את הסיכון למחלות לב אחרי הכול
01.01.17

 

 

חוקרים מה- KG Jebsen Center for Diabetes Research באוניברסיטת ברגן מצאו כי צריכת שומנים רוויים אינה כה מזיקה לבריאות הלב ולבריאות הכללית, כפי שנטען בעבר.

 

במסגרת המחקר שפורסם ב- The American Journal of Clinical Nutrition, ניסו החוקרים להפריך את התיאוריה הגורסת כי שומנים רוויים אינם בריאים למרבית האוכלוסייה. תיאוריה המושלת בכיפה מזה 50 שנים.

 

צוות החוקרים בדק את הסיכון הכרוך בצריכת שומנים רוויים בקרב 38 גברים עם השמנה בטנית. הנבדקים חולקו לשתי קבוצות – דיאטה עתירת שומן ודלה בפחמימות, או דלת שומן ועתירה בפחמימות למשך 12 שבועות.

החוקרים מדדו את מסת השומן באזור הבטן, הכבד, והלב. כמו כן נבדקו גורמי הסיכון הקרדיווסקולאריים.

 

בנוגע לסיכון למחלות לב, לא נמצא כל הבדל בין שתי הקבוצות. יתר על כן, הנבדקים בקבוצה שצרכה כמויות גבוהות של שומנים רוויים הדגימו שיפור מובהק במספר גורמי סיכון קרדיו-מטאבוליים עיקריים, כגון מאגרי שומן אקטופיים, לחץ דם, שומנים בדם (טריגליצרידים), אינסולין ורמות הסוכר.

 

"במסגרת המחקר נבדקה השפעת הצריכה של רמות גבוהות של שומנים רוויים במסגרת דיאטה בריאה ועשירה במזונות טריים, מזינים ולא מעובדים, כולל ירקות ואורז במקום מוצרים המבוססים קמח," סיכמו החוקרים.

 

 

לידיעה  >>


 

הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine

 

 

 

 

הוסף תגובה חדשה
תגובות
לא נשלחו עדיין תגובות.
תנאי השימוש באתרקישוריםצור קשר • כל הזכויות שמורות פארמה-ליין © 2007