מטרת המחקר הנוכחי הייתה לערוך סקירה סיסטמטית ולנתח את תוצאותיהם של מחקרי תצפית שעסקו בצריכת קפה ותה והשפעתה על הסיכון לדיכאון.
12 מחקרים בהם השתתפו 346 913 נבדקים ו- 8146 מקרים של דיכאון נכללו ב- meta-analysis. בהשוואה לנבדקים שצרכו כמויות נמוכות של קפה, הסיכון היחסי לסבול מדיכאון בקרב הנבדקים שצרכו כמויות גדולות של קפה היה 0.76 (95% CI: 0.64, 0.91). ניתוח של הקשר מנה-תגובה הציע כי הקשר בין צריכת הקפה והסיכון לדיכאון אינו ישר, כאשר שיא ההשפעה המגנה נצפה סביב צריכה של 400 מ"ל/יום.
קשר לא מובהק סטטיסטית נצפה בין צריכת תה והסיכון לדיכאון (RR 0.70, 95% CI: 0.48, 1.01), בעוד שקשר מובהק נצפה רק לאחר ניתוח של מחקרים פרוספקטיביים שעסקו בצריכת קפאין (RR = 0.84, 95% CI: 0.75, 0.93).
החוקרים סיכמו: ממצאי המחקר מעידים כי לקפה השפעה מגנה מפני דיכאון וכי לתה ולקפאין השפעה חלקית בלבד.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine