ה- National Osteoporosis Foundation וה- American Society for Preventive Cardiology קבעו כי סידן במזון או בתוספי מזון אינו משפיע על שיעור ההיארעות של תחלואה קרדיווסקולארית או קרברווסקולארית, תמותה הקשורה לתחלואה, או תמותה מכל הסיבות, בקרב מרבית המבוגרים הבריאים.
ההנחיות החדשות המתבססות על meta-analysis שפורסמה ב- Annals of Internal Medicine, המציינת כי גם תוספים של ויטמין D אינם משפיעים על הנ"ל.
הקבוצות ממליצות כי צריכה כוללת של סידן ברמות הנמוכות מגבול הצריכה העליון הנסבל (2000-2500 מ"ג/יום) "נחשבת בטוחה מנקודת המבט הקרדיווסקולארית."
החוקרים סיכמו: "מרבית האנשים צריכים לצרוך לא יותר מ- 500 מ"ג של תוספי סידן על מנת להשלים הכמות היומית המומלצת (באם זאת לא נענית על ידי הדיאטה בלבד). צריכת הרמות המומלצות של ויטמין D (600 IU/d עבור מבוגרים עד גיל 70 ו- 800 IU/d עבור מבוגרים מעל לגיל 70) גם היא חיונית. בהתבסס על סך כל הראיות המדעיות בנוגע לצריכה של ויטמין D וסידן – יותר אינו יותר טוב."
הידיעה הועברה ע"י מערכת PhramaLine