זיהום חיידקי של מזון הנופל על הרצפה עשוי לגרום לתחלואה. שיעור הזיהום הצולב ב- Enterobacter aerogenes נבדק לאחר מגע של מזונות שונים עם משטחים ביתיים נפוצים, באמצעות תרחישים שונים שכללו משטחים שונים, מזונות שונים ופרקי זמן שונים בהם נמצאו המזונות על המשטחים (<1, 5, 30 ו- 300 שניות). המשטחים שנבדקו היו מתכת אל חלד, אריחי חרסינה, משטחי עץ ושטיחים. המזונות שנבדקו היו מלון, לחם, לחם בחמאה וסוכריות גומי. המזונות הופלו על המשטחים והונחו שם לפרקי הזמן השונים.
בהשוואה למזונות האחרים, הזיהום החיידקי הגבוה ביותר נמצא על המלון (∼0.2-97%), בעוד שהנמוך ביותר נמצא על סוכריית הגומי (∼0.1-62%), מידה דומה של זיהום הועברה ללחם וללחם בחמאה(∼0.02-82%), כמו כן נצפה כי מידת הזיהום הושפעה מלחות המשטח והמזון וכי ככול שארך זמן המגע בין המזון למשטח כך גדל הזיהום החיידקי.
באופן מעניין נמצא כי בהשוואה לאריחי חרסינה או מתכת אל חלד, שטיחים העבירו שיעור נמוך יותר של זיהומים. הזיהום שהועבר ממשטחי העץ היה משתנה.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine