1. חובבי הקפה, התעוררו
על פי דוח של מכון האקלים האוסטרלי [PDF], עד שנת 2050 השטחים החקלאיים המתאימים לגידול קפה יצטמצמו ב-50 אחוז כתוצאה משינוי האקלים, הגורם לעליית טמפרטורות ולשינוי בפיזור משקעים. השינויים יפגעו ביבול הקפה (Coffea arabica), הדורש טווח טמפרטורות מצומצם וכמות משקעים מוגדרת כדי לצמוח ולהפיק פולים איכותיים. בנוסף, הטמפרטורות הגבוהות והגשמים מסייעים להתפשטות מחלות הפוגעות בצמחים.
הפגיעה ביבול הקפה וביכולת לגדלו תפגע קשות ב-25 מיליון האיכרים המגדלים אותו וב-120 מיליון האנשים התלויים למחייתם בשרשרת אספקת הקפה. רובם אנשים עניים ביותר, שחיים על כשני דולר ליום. כבר כיום הייצור בטנזניה ירד במחצית מאז שנות ה-60 של המאה הקודמת. לפי אומדנים, יבול הקפה שם צןנח ב-137 קילוגרם להקטר בכל עלייה של מעלת צלזיוס אחת לעומת הטמפרטורה האידיאלית לקפה.