המחקר הנוכחי ניסה לבחון את ההשפעה של שמן דגים על חילוף החומרים וייצור ה- adipokine על ידי תאי שומן (adipocytes) מתת העור ומאיברים פנימיים. המחקר נערך בעכברים שניזונו מדיאטה עתירת שומן. העכברים חולקו למספר קבוצות: דיאטת ביקורת, דיאטת ביקורת + שמן דגים, דיאטה עתירת שומן ודיאטה עתירת שומן + שמן דגים.
הקבוצה שניזונה מדיאטה עתירת שומן הציגה מסת גוף גבוהה יותר, חוסר סבילות לגלוקוז, עמידות לאינסולין, ורמות גבוהות יותר של low-density lipoprotein cholesterol. צריכת שמן הדגים מנגד אופיינה בפעילות אנטי-שומנית, פחות dyslipidaemia ופחות עמידות לאינסולין.
בעוד שהדיאטה עתירת השומן גרמה לשינויים משמעותיים בצריכת הגלוקוז והפרשת ה- adiponectin, tumour necrosis factor-α, ו- interleukin-6 בתאי השומן השטחיים וליצירת תאי שומן והפרשת מדיאטורים דלקתיים בתאי השומן העמוקים, צריכת שמן הדגים מנעה את השינויים בשני סוגי תאי השומן.