meta-analysis גדולה שפורסמה ב- BMJ מחזקת את הראיות התומכות בקשר הקיים בין צריכה של דגנים מלאים ובריאות טובה.
במסגרת הניתוח נבדקו 45 מחקרי קוהורט פרוספקטיביים שבדקו צריכת דגנים, תחלואה ותמותה. סה"כ, עלייה בצריכת הדגנים המלאים ל-3 מנות ליום נמצאה קשורה עם ירידה של 16% בסיכון ל- coronary heart disease (CHD), ירידה של 13% בסיכון לתחלואה קרדיווסקולארית, וירידה של 15% בסיכון לתחלואת הסרטן. צריכה של דגנים מלאים אף נמצאה קשורה עם הפחתה מובהקת סטטיסטית בשיעורי התמותה מכל הסיבות, עקב CHD, שבץ, תחלואה קרדיווסקולארית וסרטן.
החוקרים ציינו מספר מנגנונים העשויים לעמוד בבסיס ההשפעה המגנה הנצפית בעקבות צריכת דגנים מלאים – לדוגמא, תכולת הסיבים הגבוהה עשויה להוביל לאיזון טוב יותר של רמות הסוכר.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine