צרכני קפה מציגים סיכון מופחת להתפתחות סרטן המעי הגס, כך מצא מחקר מקרה-ביקורת שפורסם בכתב העת Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention. החוקרים בדקו את צריכת הקפה בקרב 5100 נבדקים עם סרטן המעי הגס ובקרב 4100 נבדקים בריאים מישראל. לאחר תקנון למשתנים מרובים, כל צריכה של קפה נמצאה כמפחיתה ב- 26% את הסיכון לסרטן המעי הגס בהשוואה להימנעות משתיית קפה. הסיכון היה הנמוך ביותר בקרב צרכני קפה כבדים (מעל ל- 2.5 כוסות קפה ביום). היתרונות נצפו הן בקרב השותים קפה רגיל והן בקרב השותים קפה נטול קפאין.
החוקרים שיערו כי צריכת קפה עשויה להשפיע על התנועתיות במעי, על היציאות, על הרכב המיקרוביום ועל תהליכי דלקת, וסיכמו: "הסיכון הבריאותי הנלווה לצריכת קפה הינו נמוך, אך יש צורך בראיות נוספות טרם נמליץ על שתיית קפה כגישה להפחתת הסיכון להיארעות סרטן המעי הגס."
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine