צריכה של אומגה 3 מפחיתה את הסיכון להתפתחות rheumatoid arthritis בקרב אנשים המצויים בסיכון גבוה, כך מצא מחקר שפורסם בכתב העת Rheumatology.
החוקרים ניסו לבדוק האם אנשים הצורכים כמויות גבוהות של omega-3 מציגים סיכון נמוך יותר לפתח RA.
30 נבדקים שהציגו נוגדנים עצמיים ל- RA ו- 47 נבדקים שהיוו את קבוצת הביקורת דיווחו באופן עצמי על מידת הצריכה של אומגה 3.
רק 6.7% מהנבדקים שהציגו נוגדנים עצמיים ל- RA דיווחו כי הם נוטלים תוספים של אומגה 3, בהשוואה ל- 34.4% מהנבדקים בקבוצת הביקורת. בדיקות דם הדגימו אף הן כי נבדקים עם נוגדנים עצמיים ל- RA הציגו סבירות גבוהה באופן מובהק להציג רמות נמוכות של שלוש חומצות שומן חיוניות של אומגה 3 בהשוואה לנבדקים בקבוצת הביקורת.
נראה כי שתי חומצות שומן מסוג אומגה 3 – DHA ו- EPA יעילות לדיכוי חלבונים ספציפיים המבצעים רגולציה לעוצמה ולתדירות של התגובה החיסונית, סיכמו החוקרים.