הצהרת נכנס לאתר

 

האתר מיועד לרוקחים ולאנשי מקצוע בתחום הפרמצבטיקה בישראל וכן לרופאים, צוות רפואי ואחרים העוסקים בתחומים הרלוונטיים בישראל. המידע הכלול באתר הוא מידע מקצועי ומדעי ומנוסח בהתאם. 

 

האמור באתר ביחס לתכשירים, טיפולים, וטכנולוגיות רפואיות אחרות מיועד למתן מידע כללי בלבד, ואינו מהווה תחליף להתייעצות עם אנשי מקצוע.

 

השימוש בתכשירים, ובטכנולוגיות הרפואיות, או בטיפולים הנזכרים באתר כפוף לתנאי הרישום שלהם ולאמור בעלון לרופא ובעלון לצרכן הרלוונטיים, או למידע בספרות המקצועית הרלוונטית ואין לראות באמור באתר משום עידוד ו/או המלצה לעשיית שימוש בתכשירים, טיפולים וטכנולוגיות רפואיות אחרות שלא בהתאם לתנאים אלה.

 

המידע המופיע באתר זה אשר מובא מטעם חברות התרופות / מזון רפואי / ציוד רפואי, הינו על אחריות הגוף אשר העביר אלינו את המידע.

 

השימוש באתר הוא על פי "תנאי השימוש באתר" כפי שמתפרסמים באתר.

 

אני מסכים ומצהיר כי אני עומד בתנאים לכניסה לאתר



כניסה למנויים
כתובת דוא"ל:
ססמא:
משתמש חדש

pharmaline-facebook

 

חומצות שומן מסוג Omega-3 מפחיתות את הסיכון להתפתחות rheumatoid arthritis
07.01.16

 

 

צריכה של אומגה 3 מפחיתה את הסיכון להתפתחות rheumatoid arthritis בקרב אנשים המצויים בסיכון גבוה, כך מצא מחקר שפורסם בכתב העת Rheumatology.

 

החוקרים ניסו לבדוק האם אנשים הצורכים כמויות גבוהות של omega-3 מציגים סיכון נמוך יותר לפתח RA.

 

30 נבדקים שהציגו נוגדנים עצמיים ל- RA ו- 47 נבדקים שהיוו את קבוצת הביקורת דיווחו באופן עצמי על מידת הצריכה של אומגה 3.

 

רק 6.7% מהנבדקים שהציגו נוגדנים עצמיים ל- RA דיווחו כי הם נוטלים תוספים של אומגה 3, בהשוואה ל- 34.4% מהנבדקים בקבוצת הביקורת. בדיקות דם הדגימו אף הן כי נבדקים עם נוגדנים עצמיים ל- RA הציגו סבירות גבוהה באופן מובהק להציג רמות נמוכות של שלוש חומצות שומן חיוניות של אומגה 3 בהשוואה לנבדקים בקבוצת הביקורת.

נראה כי שתי חומצות שומן מסוג אומגה 3 – DHA ו- EPA יעילות לדיכוי חלבונים ספציפיים המבצעים רגולציה לעוצמה ולתדירות של התגובה החיסונית, סיכמו החוקרים.

 

 

 
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine
 
 
הוסף תגובה חדשה
תגובות
לא נשלחו עדיין תגובות.
תנאי השימוש באתרקישוריםצור קשר • כל הזכויות שמורות פארמה-ליין © 2007