הצהרת נכנס לאתר

 

האתר מיועד לרוקחים ולאנשי מקצוע בתחום הפרמצבטיקה בישראל וכן לרופאים, צוות רפואי ואחרים העוסקים בתחומים הרלוונטיים בישראל. המידע הכלול באתר הוא מידע מקצועי ומדעי ומנוסח בהתאם. 

 

האמור באתר ביחס לתכשירים, טיפולים, וטכנולוגיות רפואיות אחרות מיועד למתן מידע כללי בלבד, ואינו מהווה תחליף להתייעצות עם אנשי מקצוע.

 

השימוש בתכשירים, ובטכנולוגיות הרפואיות, או בטיפולים הנזכרים באתר כפוף לתנאי הרישום שלהם ולאמור בעלון לרופא ובעלון לצרכן הרלוונטיים, או למידע בספרות המקצועית הרלוונטית ואין לראות באמור באתר משום עידוד ו/או המלצה לעשיית שימוש בתכשירים, טיפולים וטכנולוגיות רפואיות אחרות שלא בהתאם לתנאים אלה.

 

המידע המופיע באתר זה אשר מובא מטעם חברות התרופות / מזון רפואי / ציוד רפואי, הינו על אחריות הגוף אשר העביר אלינו את המידע.

 

השימוש באתר הוא על פי "תנאי השימוש באתר" כפי שמתפרסמים באתר.

 

אני מסכים ומצהיר כי אני עומד בתנאים לכניסה לאתר



כניסה למנויים
כתובת דוא"ל:
ססמא:
משתמש חדש

pharmaline-facebook

 

רמה נמוכה יותר של ויטמין D בילדים הצורכים חלב שלא ממקור פרה
28.10.14

 

 

 

ילדים הצורכים חלב שלא ממקור פרה – כגון חלב סויה, אורז, שקדים, או עיזים – מציגים רמות נמוכות יותר של ויטמין D בהשוואה לילדים הצורכים חלב ממקור פרה, כך מצא מחקר שפורסם ב- Canadian Medical Association Journal .

 

החוקרים הקנדים שאלו את הוריהם של 2800 ילדים בגילאים 1-6 שנים בנוגע לצריכה של חלב פרה המועשר בוויטמין D ובנוגע לצריכה של חלב שאינו ממקור פרה – סוגי חלב שאינם מחויבים בתוספת של ויטמין D. כמו כן נמדדו רמות ה- 25-hydroxyvitamin D בסרום של הילדים.

 

מעל ל- 10% מהילדים צרכו חלב שאינו ממקור פרה. ילדים שצרכו רק חלב שאינו ממקור פרה הציגו סיכון גבוה כמעט פי 3 להציג רמות ויטמין D נמוכות מ- 50 nmol/L בהשוואה לילדים שצרכו רק חלב ממקור פרה. עבור ילדים שצרכו חלב ממקור פרה וחלב שאינו ממקור פרה, כל כוס נוספת של חלב שאינו ממקור פרה מדי יום הייתה קשורה עם ירידה של 5% ברמות ה- 25-hydroxyvitamin D.

 

 

 
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine
 
 
הוסף תגובה חדשה
תגובות
לא נשלחו עדיין תגובות.
תנאי השימוש באתרקישוריםצור קשר • כל הזכויות שמורות פארמה-ליין © 2007