צריכה מרובה של בשר אדום בבגרות המוקדמת קשורה בסיכון מוגבר לסרטן השד, כך עולה ממעקב ארוך שנערך במסגרת ה- Nurses Health Study II ופורסם ב- BMJ.
החוקרים בדקו את הרגלי הצריכה של בשר אדום ומקורות חלבון אחרים בקרב כ- 90,000 נשים לפני גיל העמידה באמצעות שאלונים. לאורך 20 שנות המעקב, אובחנו כ- 2,800 מקרים של invasive breast cancer. לאחר תקנון רב משתני נמצא כי נשים בחמישון העליון של צריכת הבשר האדום (1.6 מנות/יום) הציגו סיכון גבוה ב- 22% לסרטן השד, בהשוואה לנשים בחמישון התחתון (0.2 מנות/יום).
החלפה של מנת בשר אדום אחת ליום בעוף או בקטניות הפחיתה באופן מובהק את הסיכון לסרטן השד.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine